۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۴۷

رئیس جهاد دانشگاهی بوشهر:

بوشهر آزمایشگاه ژنتیک ندارد/ تولید بچه ماهی توسط جهاد دانشگاهی

بوشهر آزمایشگاه ژنتیک ندارد/ تولید بچه ماهی توسط جهاد دانشگاهی

بوشهر - رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر از آغاز تلاش برای تولید بچه ماهی سی‌باس توسط جهاد دانشگاهی استان خبر داد و گفت: بوشهر تنها استانی است که آزمایشگاه ژنتیک ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی‌زاده ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جهاد دانشگاهی از نهادهای انقلابی است که خدمات متنوع و متعددی را در نقاط مختلف کشور ارائه کرده است و در بسیاری از عرصه‌ها پیشتاز است.

وی توسعه و پیشرفت استان بوشهر را نیازمند افزایش فعالیت رسانه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: خبرگزاری ایسنا را با توان جوانان استان راه‌اندازی کرده‌ایم و به زودی ایکنا نیز راه‌اندازی می‌شود. از همه رسانه‌های استان بوشهر به صورت ویژه و کامل حمایت خواهیم کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر اضافه کرد: در حوزه فعالیت‌های دانشگاهی اقدامات خوبی صورت گرفته است و هشت کانون در دانشگاه‌ها فعال شده است و هزار و ۸۰۰ نفر جذب دانشجو داشته‌ایم.

ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی

وی به برخی از اقدامات در حوزه فرهنگی و پژوهشی اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی نیز در گذشته نیاز بود که مردم به استان فارس مراجعه کنند ولی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بانک ذخیره‌سازی بند ناف را در بوشهر راه‌اندازی کردیم.

احمدی‌زاده با اشاره به اینکه هزار مورد مراجعه به این بانک صورت گرفته و ۵۰۰ مورد ذخیره‌سازی انجام شده است، بیان کرد: بوشهر تنها استانی است که آزمایشگاه ندارد و همچنان باید نمونه‌ها را به استان فارس بفرستیم تا آزمایش شوند که معمولا با مشکلاتی روبرو می‌شود.

وی از پیگیری برای راه‌اندازی آزمایشگاه سلول‌های بنیادی در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: بوشهر تنها استانی است که آزمایشگاه ژنتیک ندارد. نبود این آزمایشگاه باعث می‌شود تا مردم و  مجبور به مراجعه به استان‌های دیگر خصوصا استان فارس باشند.

تولید بچه‌ماهی سی‌باس

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر خواستار همکاری همه مسئولان برای راه‌اندازی آزمایشگاه ژنتیک در استان بوشهر شد و خاطرنشان کرد: بروز بسیاری از نارسایی‌ها و معلولیت‌ها به علت نداشتن امکانات آزمایشی در این حوزه است.

وی با اشاره به اینکه استان بوشهر به عنوان قطب تولید آبزیان در سطح کشور شناخته می‌شود، افزود: تولید بچه‌ماهی سی‌باس برای تولید و پرورش ماهی در قفس به استان بوشهر سپرده شده است که اقدامات لازم برای این مهم آغاز شده است.

احمدی‌زاده با بیان اینکه در حال اخذ مجوز برای تولید بچه‌ماهی سیباس هستیم، اضافه کرد: این نوع بچه‌ماهی قبلا از خارج کشور وارد می‌شد و اکنون قرار است جهاد دانشگاهی استان بوشهر نسبت به تولید آن اقدام کند.

وی از تدوین سند جامع اشتغال، سند زنان و خانواده و سند عوامل موثر در بیکاری خبر داد و افزود: اقدامایت در حوزه محیط زیست عسلویه، توسعه تولید انرژی خورشیدی در استان و کسب دانش فنی تولید بچه‌ماهی در دست اجرا است.

توانمندسازی زنان سرپرست خانوار

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین ایجاد و توسعه مشاغل خانگی را در دستور کار داریم. با ۱۵۰ نفر شروع شده و تا دو هزار نفر را در بر می‌گیرد.

وی یکی از مشکلات اساسی پیش روی برنامه‌های جهاد دانشگاهی استان بوشهر را مربوط به حوزه منابع دانست و افزود: استان هیچ بودجه‌ای به ما اختصاص نداده است.

احمدی‌زاده از راه اندازی مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: این مرکز از مهرماه فعالیت خود را در پنج رشته حسابداری دولتی، فناوری اطلاعات شبکه، تربیت مربی پیش دبستانی، شیلات آغاز می‌کند.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی که دارای دپارتمان‌های پزشکی، هنرو معماری، فنی و مهندسی، و علوم انسانی است دوره‌های تخصصی ویژه دانشجویان با حضور استادان برجسته برگزار می‌کند.

کد خبر 4685470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha